tv-gids week 49/50

Eerder deze week werd ik er op gewezen dat ik de serie Rev nooit opnam in de tv-gids. Klopt helemaal. Deze serie was bij mij niet bekend en ik wist niet helemaal goed of ik het echt als comedy in deze gids op zou moeten nemen. Nu weet ik niet hoe lang deze serie nog uitgezonden wordt, maar voortaan hoort Rev gewoon bij ons vaste comedy-clubje!

Vrijdag
21:30 Two Ronnies sketchbook (BBC1)
Soort documentaireprogramma over de sketches van de Two Ronnies
22:00 Graham Norton Show (Comedy Central)
Talkshow gepresenteerd door Graham Norton
22:00 Have I Got News for You (BBC1)
Langlopende panelgame over het nieuws met als guesthost Mirande Hart.
22:30 Live at the Apollo (BBC1)
Stand-up vanuit het Apollo theater, met Rich Hall, Mark Watson en Andrew Maxwell.
23:00 QI (BBC2)
Panelgame over alles wat ‘quite interesting’ is, met vandaag als thema: idleness. Met o.a. Ross Noble en Jeremy Clarkson.
23:35 Graham Norton Show (BBC1)
Talkshow gepresenteerd door Graham Norton met als gasten o.a. Antonio Banderas en Jimmy Carr.

Zaterdag
 20:40 Sherlock (Canvas)
Moderne Sherlock Holmes. Oke, niet helemaal een comedy. Maar er zijn genoeg comedyconnecties en het is een erg goeie serie.
22:00 Graham Norton show (Comedy Central)
Talkshow gepresenteerd door Graham Norton
23:00 QI XL (BBC2)
een lange versie van QI.

Zondag
00:00 Rev (BBC2)
Begin direct maar aan de Rev inhaalslag met de herhaling van afgelopen week.
00:30 Have I Got a bit More News for You (BBC1)
De langere versie van de aflevering van vrijdag.
00:30 Never Mind the Buzzcocks (BBC2)
Herhaling van de uitzending van afgelopen maandag

Maandag
23:00 Never Mind the Buzzcocks (BBC2)
Popquiz/panelgame met als guesthost standup Rhod Gilbert
00:05 Outnumbered
Herhaling van de kerstspecial uit 2009, waarom ook niet?

Dinsdag
21:40 The Inbetweeners (Veronica)
Sitcom over een groep puberjongens, kinderachtig, ranzig, maar erg grappig!
22:00 Life’s too Short (BBC1)
Herhaling van de nieuwe sitcom van Ricky Gervais.

Woensdag
21:30 The Impressions Show (BBC1)
Een show met imitaties, duh!
23:45 Would I Lie to You (BBC1)
Herhaling van een schijnbaar willekeurige afleveringen van deze panelshow.

Donderdag
22:00 Rev (BBC2)
Comedy over een priester die van een klein dorpje overgeplaatst wordt naar een parochie in Londen.
22:30 Life’s Too Short (BBC2)
Nieuwe serie van Ricky Gervais, mockumentary over het leven van een acterend klein persoon.
23:00 Frank Skinner’s Opinionated (BBC2)
Soort van talkshow met Frank Skinner met gasten Reginald D. Hunter en Sarah Millican.

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder tv-gids

4 Reacties op “tv-gids week 49/50

 1. Is Rev nu leuk? Ik vond de eerste serie aardig maar was het ook weer snel vergeten.
  Nog iets: kom naar Google+ met jullie tv-lijstje en posts. Privé of als Ladies of Marchmont merkpagina. Zou namelijk leuk zijn om daar wat vaker over Britcom te lezen. Omdat het nieuw is en iedereen nog openstaat kun je in korte tijd veel mensen bereiken. Zo heb je veel eerder een publiek en interactie dan met een blog want SEO is gratis en inclusief. Je kunt er ook makkelijk kortere stukjes, observaties of links kwijt. Vergeet even Twitter of FB en in een half uur heb je helemaal door hoe het werkt. Indien nodig wil ik wel helpen.

  • Of Rev leuk is kan ik je helaas niet vertellen, ik ben er zelf nog niet aan toegekomen om het te bekijken. Misschien kan iemand anders (Ruud als je dit leest?) je daarbij helpen…
   Leuk trouwens dat je ons zo enthousiast blijft steunen. Ik zat de laatste tijd al te denken wat ik nu eigenlijk met de blog wil, want het blijft nu een beetje bij de tv-gids en het schrijven van lange stukken kost stiekem best veel tijd. Zoals je Google+ omschrijft is het een goed alternatief, ik zal het eens met mn mede-Lady bespreken. Enige twijfelpunt wat ik heb: leeft Google+ wel een beetje? Ik had eigenlijk het idee dat het door de meeste mensen ernstig genegeerd werd…

   • Ja G+ leeft. Maar het lijkt op ’t eerste gezicht te veel op FB daarom komen veel mensen (nog) niet in beweging. Doorzetters willen niet meer weg en zweren zelfs FB en Twitter af. De sfeer op G+ is open en de discussies gaan wat dieper. Zelf heb ik zonder veel moeite 135 volgers weten te interesseren en ik volg 118 mensen. Drie maanden geleden kende ik niemand. Of G+ uiteindelijk slaagt weet ik ook niet. Maar er heerst nu nog een pioniersmentaliteit, dus investeren kan veel opleveren.

    Probeer het, je kunt er later altijd weer vanaf en ook je content weer exporteren. Als je een gmail account hebt kun je meteen beginnen. Berichten die je publiek plaatst kan iedereen zien, zelfs zonder G+ account. Net zo publiek dus als deze blog.

    Als je op G+ begint met wat mensen te volgen en zelf berichten plaatst of op anderen reageert komt er snel iets op gang. Mensen die je volgt worden in ‘kringen/circles’ ondergebracht. Die kringen kun je met anderen delen. Wanneer je als start zo’n gedeelde kring aanneemt volg je meteen honderden mensen. Die krijgen dan allemaal een melding dat je ze bent gaan volgen.

    Als je verder zorgt dat je profielpagina ingevuld is en er wat leuke berichten (zo lang of zo kort als je wilt) op je pagina staan heb je er snel een aantal volgers bij. Die krijgen dan automatisch je nieuwe berichten te zien. Verder kun je dan in je berichten verwijzen naar deze blog (niet elke keer, dat wordt snel gezien als blogspam) en vice versa.

 2. Beetje late reactie misschien, maar ach.

  Ja, de tweede serie van Rev is ook erg fijn om naar te kijken. Ik vind het zelfs beter dan het eerste seizoen.

  Seizoen 1 had mooie momenten, zoals het geflirt met katholicisme (de vorige dominee van St. Saviour’s was ontslagen toen hij zich te paaps ging gedragen) en vooral de afsluiter, en het tweede seizoen lijkt vooral voor te borduren op dit soort zaken. Wat het knapst is aan Rev is de elegantie waarmee zaken dik uit de hand lopen.

  Goed acteerwerk lijkt voorop te staan, en de casting is daarvoor erg goed. Tom Hollander (rev. Adam Smallbone) heeft weliswaar de serie mede gecreëerd en geschreven, hij blinkt ook echt uit in de hoofdrol. Zijn worstelingen als priester in een moderne wereld zijn vaak subtiel, en tegelijk grotesk. Als andere personages hem niet al heerlijk per ongeluk en van geen kwaad bewust in de problemen brengen (bijv. Colin die hem XTC toedient in afl. 2), dan weten ze er wel op een goede manier commentaar op te geven.

  In de vorige aflevering was er een fijne rol weggelegd voor de wat irritante junk Mick (Jimmy Akingbola), die steeds met domme plannetjes geld te ontfutselen bij Adam. Hij was ineens afgekickt, wat een heel aparte dynamiek opleverde. Richard E. Grant zat ook in de aflevering met een rol waarin hij zich lekker kon uitleven.

  Rev is niet per se en serie om dubbel om te liggen. Maar ik heb vrijwel elke week veel ontzag voor de verhaalstructuren, die soms Wodehousiaanse aandoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s